Egipatski avion blokirao beogradski aerodrom

451

Zbog kvara na egipatskom avionu koji je ostao na pisti, sletanja i poletanja s beogradskog aerodroma su onemogućena.

Nezvanično, avion kopmanije “Egipter” oštetio i pistu aerodroma kada je sletio s puknutom gumom jutros oko četiri sata. Cijeli aerodrom je tako ostao blokiran, a svi letovi koji je trebalo da se realizuju jutros otkazani su najmanje za dva sata. Kako javljaju mediji, aerodrom “NIkola Tesla” pun je putnika koji su nervozni.

Isti slučaj je i sa planiranim sletanjima na beogradski aerodrom, a do sada su svi avioni koji su trebali da slete na “Nikolu Teslu” preusmjereni na druge aerodromu u okolini, odnosno u drugim državama. Jedan od tih aviona je i onaj koji se vraćao iz Hurgade, a preusmjeren je na aerodrom u Budimpeštu.

Avion je pun djece, budući da su se ljudi vraćali sa letovanja. Njima nije data informacija kada bi mogli da polete za Beograd.

Prema saopštenju aerodroma “Nikola Tesla”, precizira se da je avion tipa “boing 737-800” egipatske kompanije “Er Egipt” koji je, bez putnika, sletio u 4.11 časova na beogradski aerodrom, ostao je na poletno-sletnoj stazi usljed tehničkih problema. Dodaje da će aerodrom biti zatvoren na dva sata. Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, dodaje se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, kvar na pisti neće biti otklonjen za predviđena dva sata, već će sve potrajati još toliko duže.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA