Dukat fit maraton: Prijavljeno 70 takmičara!

553

“Bol prolazi, ponos ostaje” slogan je prvog banjalučkog “Dukat fit maratona” koji će biti održan 29. septembra. Trka na 42 195 metara jedna je od najtežih u svijetu sporta uopšte, ali sudeći po dosadašnjim prijavama, biće na desetine onih koji će uspješno savladati ovu dionicu.

Iz Asocijacija za sport (AFS) koja je u saradnjih sa AK “Borac” organizator prvog banjalučkog maratona ističu da je 70 maratonaca iz RS, BiH i zemalja regiona potvrdilo učešće.

– Da do starta maratona više ne stigne nijedna prijava, ovaj broj je svakako za respekt. Iskreno, malo smo se pribojavali kakav će biti odziv, s obzirom da je ovo prvo izdanje, ali se ispostavilo da smo napravili pravi potez kada smo odlučili da organizujemo najtežu atletsku disciplinu – rekao je direktor AFS Vladimir Kuvalja.

Zvanične majice

Da podsjetimo, ideja o noćnoj maratonskoj trci rodila se poslije uspješno organizovane noćne trke 2016. godine, te prošlogodišnjeg polumaratona. Značajan podatak je da je maraton i zvanično prvenstvo RS i BiH, s obzirom da su ljudi iz Svjetske atletske federacije (IAAF) izvršili mjerenje staze i dali sertifikat kojim u se saglasili sa svim pratećim uslovima, od kojih je bezbijednost trkača na prvom mjestu.

U sklopu maratona biće održana i polumaratonska trka, “Magnetrans” maratonska i polumaratonska štafeta, a svi građani moći će da se okušaju na “Nektar free run” trci na pet kilometara. Lijepu uveriru napraviće “Triglav” dječije trke koje počinju u 17 časova. Start maratona i polumaratrona zakazan je za 19 časova, a dodatni šmek cjelokupnom događaju daće nastupi muzičara na Trgu Krajine gdje je i start, odnosno cilj svih trka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA