Dodik: Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku

493
Milorad Dodik

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gdje ga je pozvao ministar inostranih poslova Igor Crnadak, kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku – rekao je Dodik.

On je dodao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.

– Potez ministra Crnatka da Pacolija pozove u Banjaluku doživljavamo kao provokaciju Republike Srpske na koju su ga nagovorili njegovi strani mentori i njegov partijski mentor Mladen Ivanić. Možda je Bedžet Pacoli najbolja mjera njegovog ministrovanja i najbolji pokazatelj u čijem je interesu Crnadak radio četiri godine – naglasio je Dodik.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli, uz saglasnost Beograda, dolazi u Banjaluku na neformalni sastanak šefova dilomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

– U okviru Procesa za saradnju učestuje i predstavnik takozvanog Kosova prema dogovoru Beograda i Prištine i uz saglasnost Beograda. Ovom skupu prisustvovaće i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić – rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da je ovaj skup važan događaj i šansa za dalju afirmaciju Banjaluke i Republike Srpske.

Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi biće održan u srijedu, 5. septembra, u Banjaluci.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA