DNS Brčko: Za bolji život u Distriktu

618

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da je ponosan što je u Brčkom, ističući da ova lokalna zajednica mora biti vezivno tkivo koje će “vratiti” Republiku Srpsku u Brčko.

– Izbori su praznik demokratije, predstavljaju se ideje i građani biraju. Mi smo osnovali DNS samo za Republiku Srpsku, ali na traženje građana Federacije BiH sada i u Distriktu Brčko. Ovo su naši počeci u Brčkom i oni obećavaju. Želimo da politika DNS-a bude kvalitetna za sve građane, mi se ponosimo prošlošću – dodao je Pavić.

Lider DNS-a je ponovio i na ovom predizbornom skupu da DNS na ovim izborima očekuje 107 000 glasova, 15 poslaničkih mandata u NS RS i dva u Predstavničkom domu PS BiH

– Zato želimo Vašu podršku jer želimo napraviti nešto za dobrobit ljudi, želimo sigurnu budućnost, jer ako je nemamo porodica izumire. Bez ekonomije nema prosperiteta, nema zapošljavanja, nema ostanka mladih. I zato, Srpska nam je svetinja, hoćemo da se u njoj bolje živi – rekao je Pavić.

On je pozvao građane Brčkog da biraju ljude koji znaju raditi jer se samo tako ide u bolje sutra.

– Podržite nas jer želimo graditi, ženiti i udavati, slaviti i sve to sa vama – poručio je lider DNS-a.

Milorad Mitrović, predsjednik Opštinskog odbora DNS Brčko i kandidat za NS RS je rekao da DNS dugo nije ima predizborni skup u ovom gradu. On je podsjetio da je DNS u Brčkom u proteklom vremenu prošao težak period, ali da je stranka uspjela da se konsoliduje i stane na svoje noge.

– Danas imamo problem sa odlaskom mladih iz Brčkog i naš zadatak je da im poklonimo pažnju, da budu uključeni u sve važne procese. Radili smo posebno na dodjeli državljanstva Republike Srpske i to je jako važno u Brčkom, jer bez državljanstva nema entitetskog glasanja – rekao je Mitrović i dodao da su i lokalni izbori jako važni zbog statusa koje ima Brčko kao distrikt, zato i traži od DNS-a, napomenuo je on, da Brčko ima tješnju saradnja sa Vladom Republike Srpske.

Nosilac liste za NS RS Đorđe Popović, je istakao da mu je čast stati pred Brčake kako bi se dogovorili šta i kako dalje raditi.

– Već smo čuli najveće probleme u Brčkom, Brčko može bolje, ali mladi odlaze i to rapidno. Moramo zaustaviti demografski pad. Brčko tavori i nikako da se pokrene. Odavde se moraju delegirati ljudi koji će predstavljati Brčko u najboljem svjetlu. Republike Srpske ima malo u Brčkom, manje nego ikad prije – rekao je Popović dodajući da mu je stalo da ova lokalna zajednica napreduje, da Srpsku vrati u Brčko i da to, kako je ocijenio može uraditi samo DNS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA