Dječaka tresnuo o pod i glavom mu udarao od ogradu

24351

Dvanaestogodišnji I. P. iz Doboja teško je povrijeđen nakon što ga je juče oko 18.30 časova brutalno pretukao radnik jedne kineske prodavnice u blizini Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Doboju.

Dječakov otac Dragan Prodić za SrpskaCafe kaže da se njegov sin iz škole vraćao kući, u društvu sa još trojicom drugara, kada je iz kineske prodavnice istrčao radnik, za koga pretpostavlja da je vlasnik, i brutalno se obrušio na njegovog sina.

– Uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao od asfalt. Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao od metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario od kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog divljačkog napada je izbezumljen, prestravljen i poslije toga je dva sata neprestano jecao – priča Prodić.

 

On kaže da je navodni motiv za napad bilo to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju radnicima kineske prodavnice i zapitkuju ih da li im je roba original i slično. Navodno je tako bilo i sada, s tim da je njegov sin bio kolateralna šteta, jer se na njemu sve “slomilo”.

– Djeca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Kada je taj Kinez istrčao iz radnje moj sin nije bježao, jer ništa nije skrivio – kaže Prodić.

Navodi da njegov sin uopšte nije znao šta ga je snašlo.

– Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i neka Kineskinja koja je udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta i cijela ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Ljekari se sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave – kaže Prodić.

On kaže da su “iz ruku siledžije” njegovog sina otele žene koje su sjedile u obližnjem kafiću. Cijeli slučaj policiji su prijavili očevici napada i Prodić kaže da je patrola stigla u roku od tri minuta.

– Policija je zaista brzo reagovala. Moram istaći da je njihova prva reakcija bila vrhunska i profesionalna. Dobro je znati da se građani bar na to mogu osloniti, da bi dobili potrebnu zaštitu. Kao svaki roditelj, na prvu sam burno reagovao, ali sam poslušao savjete policajaca i iskoristiću sve pravne mogućnosti da se taj čovjek što strožije sankcioniše! Takvim siledžijama nije mjesto kraj škole – ističe Dragan Prodić.

Nezvanično saznajemo da kineski državljanin nije priveden, već je pozvan i policiju na saslušanje, a svemu će se tokom dana oglasiti i PU Doboj.

Dragan Prodić navodi i da je cijeli događaj snimljen nadzornim kamerama s kineske prodavnice.

– Policija je taj snimak izuzela i kako sam obaviješten na njemu se vidi cijeli napad. I trenutak kada je Kinez otresao dijete od asfalt i kada mu je glaovm udarao od metalnu ogradu – kaže Prodić.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da je policija dobila anonimnu prijavu da muškarac tuče dijete u ulici Kralja Aleksandra u Doboju.

– Po prijavi su postupili Policijski službenici PS Doboj 1 koji su potvrdili navode prijave i identifikovali učesnike događaja i to L. N. Y. (38) i J. H. (39) iz Kine, te dva maloljetnika iz Doboja – rekla je Kerkez.

On kaže da je jedan maloljetnik u napadu zadobio tjelesne povrede zbog kojih je zadržan na liječenju u Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju.

– Nakon utvrđivanja stepena zadobijenih povreda, dežurni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela. Pod nadzorom tužilaštva preduzimaju se sve dalje mjere i radnje, te će po kompletiranju predmeta tužilaštvu biti dostavljen izvještaj – rekla je Kerkez.

Nezvanično saznajemo da su za napad na dječaka osumnjičeni  Lin Linsong i njegova supruga Chen Xuemei.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA