Darko Rundek & Ekipa Ftičeki i Andreja Kurelec Košavić pretpremijerno su predstavili svoj nadolazeći album “Mura Mura”.

Album, koji će u novembru objaviti izdavačka kuća Menart, predstavljen je živim nastupom u Zagrebu, ali ćemo spot za prvi singl morati da sačekamo do naredne sedmice, kada je najavljen njegov izlazak.

Tokom jednočasovne svirke, energična i rasplesana Andreja u pratnji benda, emotivno je prenijela autentični međimurski zvuk u centar Zagreba.

Foto: Saša Jungić / promo

“Sončece”, “Pajdaš”, “Dej mi Bože” i “Rojžica” su samo neke od pjesama koje su prisutni mogli čuti uživo, a koje će se naći i na albumu.

Inače, bend je nastupio u nepotpunom sastavu, u petočlanoj formaciji: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara i bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi i gitara) i Ana Kovačić (saksofon). Članovi Ekipe su još i Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon i udaraljke) te Nataša Radić (mandolina) i Marko First (violina) iz grupe Cinkuši.

Većina ovih muzičara je već svirala sa Andrejom u grupi Cul-de-Sac, Drunkboat Orchestra, ali i na neformalnim svirkama.

Foto: Saša Jungić / promo

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performerku Andreju sa Rundekom & Ekipom povezao je upravo rad na albumu “Mura Mura”. Andreja je izabrala njenih 12 najdražih međimurskih pjesama, koje je odavno željela otpjevati i snimiti, a Darko Rundek preuzeo je ulogu umjetničkog voditelja.

Dok čekamo prvi singl, Andreju, Rundeka & Ekipu Ftičeke možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA