Crnadak: Dodik se zadnji družio sa Pacolijem

511

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak kazao je danas u Banjaluci da je predsjednik RS Milirad Dodik bio posljednji gost ministru inostranih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju.

– Dodik se sastao s njim i bio u kafani s njim. Ako je Dodik bio ozbiljan, ima policiju i pravosuđe i neka ga spriječi. BiH nije priznala Kosovo samo zato đto smo srpski član Predsjedništva BiH i ja na tome insistirali. Sastanak će biti održan – kazao je Crnadak.

Crnadak je potom dodao:

– Za razliku od Dodika ja nemam nikakve sastanke iza sebe sa Pacolijem, osim na regionalnim sastancima poput ovog koji treba da bude u Banjaluci. Predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine u okviru briselskih razgovora i samo uz punu saglasnost Beograda.

Crnadak je dodao da je trilateralni sastanak sa ministrima inostranih poslova Srbije i Turske, Ivicom Dačićem i Davutom Čavušogluom, odgođen iz razloga što turski ministar zbog vanrednih okolnosti ne može biti prisutan u Banjaluci.

Dodik: Crnadak laže i zloupotrebljava organe Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je tvrdnje ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da se u Banjaluci sastajao sa ministrom spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžetom Pacolijem, ističući da je to notorna laž i da on tog čovjeka nikada nije sreo.

– Nikada u životu tog čovjeka nisam sreo bilo gdje. Sve je to notorna laž, svojstvena Crnatku i njegovoj povrijeđenoj sujeti koja ne može da podnese da je uhvaćen u laži – rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu Crnatka da predstavnici Prištine na regionalnim sastancima učestvuju isključivo u skladu sa sporazumom između Beograda i Prištine, u okviru Briselskih razgovora, te samo uz punu saglasnost Beograda, Dodik je naglasio da je Ministarstvo inostranih poslova Srbije demantovalo da je konsultovano o tome.

– To govori da je Crnadak spreman da laže i da zloupotrebljava organe Srbije u tom pogledu – rekao je Dodik.

Na konstataciju Crnatka sa današnje konferencije za novinare da BiH u posljednje četiri godine nije priznala Kosovo jer su se tome protivili srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i on, a da Dodik u tome nije imao nikakvu ulogu, predsjednik Srpske je rekao da to pokazuje da oni uopšte ne uvažavaju stavove Republike Srpske i da misle da samo od njih počinje svijet.

Goran Dakić/SRNA

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA