Članovi grupe Pravda za Davida se vratili na Trg Krajine (FOTO)

1893

Davor Dragičević i članovi grupe Pravda za Davida koji su proveli noć ispred Policijske uprave Banjaluka vratili su se na Trg Krajine.

Ostali  građani polako pristižu, a kako su rekli ne planiraju se vraćati ispred PU Banjaluka osim ako ih opet ne natjeraju.

Kako su napisali na Fejsbuk grupi Pravda za Davida, Davor se dobro osjeća uprkos neprespavanoj noći i traže da se na Trg donese osvježavajućih napitaka i grickalica jer je vrućina, kao i stolice na rasklapanje za starije koji ne mogu da stoje.

Prekršajne prijave zbog protesta pred policijom

Protiv svih učesnika okupljanja ispred Policijske uprave Banjaluka za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama zakona o javnom okupljanju i javnom redu i miru RS, nadležnom sudu, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Kako se navodi u saopštenju PU Banjaluka, okupljanje građana organizovano je na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske.

– Pozivamo građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA