Čeh u krvi imao 8,83 promila alkohola

501

U krvi 41-godišnjeg Čeha ljekari su, nakon što im se obratio jer je slomio nogu berući gljive po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, analizom otkrili da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola, što je novi neslavni češki rekord.

– Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije pravili smo analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi – kazao je za ljekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.

Nadežda Mičudova, primarijus Internog odjela bolnice, na kojem je muškarac završio dok se ne otrijezni kako bi ga mogli operisati, tokom svoje prakse kaže da nije naišla na tako pijanog pacijenta, a da se to na njemu tako malo primjećuje.

– Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima noć prije, a sutradan ujutro kad je krenuo u šumu da bere gljive, doručkovao je dva piva. Prvo jelo, komad hljeba s mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povrijedio, pred prevoz u bolnicu – rekla je Mičudova.

Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je neslavni nacionalni rekord koji je držao jedan vozač traktora kojeg je češka saobraćajna policija zaustavila za volanom, da bi alkotest pokazao cijelih osam promila alkohola u krvi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA