Zvizdić: Za potrebe migranata 12 miliona KM!

487
Denis Zvizdić

Za potrebe migranata u BiH, iz IPA fonda biće usmjereno 12 miliona maraka (šest miliona evra). Tim se danas pohvalio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

I dok iz Srpske pljušte pitanja zbog čega Sarajevo konstantno radi na zbrinjavanju i samim tim ugrožavanju bezbjednosti svih građana, Zvizdić odgovara da je to odluka Predsjedništva BiH.

– Riječ je oko šest miliona evra koja će biti usmjerena za dalje opremanje i jačanje kapaciteta granične policije i sredstva koja će biti usmjerena za definisanih migranskih centara u kojima će biti smješteni migranti koji dolaze u BiH kao i za sva pitanja koja su vezana za potrebe migranata – rekao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Vlasti u RS, prije godinu dana upozoravali su na bezbjednosni rizik koji sa sobom nosi migrantska kriza, ali vlasti na BH nivou nisu slušali upozorenja iz Banjaluke, poručuje SNSD-ov Staša Košarac. Nije mu jasno zašto ministar bezbjednosti, kojeg je nazvao ministrom “bezveznosti” i njegov zamjenik nemaju iste podatke o broju migranata koji se nalaze u BiH.

– Da zamjenik ministra ima jedne podatke, a da ministar “ bezveznosti” ima druge podatke dovoljno govori o tome da taj naziv koje su mmu vaše kolege dale “ministar bezveznosti “ opravdava tu činjenicu da je omogućio upravo on nekima koji sjede na zajedničkom nivou i kojima odgovara dolazak migranata iz islamskih zemalja da im se otvore granice na različite načine i da im se omogućava zaustavljanje kroz neku, pod navodnim znacima, humanitarnu priču – rekao je Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u PD PS BiH.

I dok je većina BH ministara na godišnjem odmoru, Adil Osmanović, ministar civilnih poslova, iako na godišnjem odmoru, kaže da čeka da njegov stranački kolega Denis Zvizdić zakaže sjednicu i prizna da je migrantska kriza sve jača.

– Slažem se sa konstatacijama da država BiH treba da preuzme veću odgovornost kada je u pitanju zaštita granica BiH prema CG i Srbiji u pogledu da nemamo toliki nelegalan ulazak u BiH – kaže Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH.

Iz Granične policije odavno govore da nemaju dovoljan broj ljudi na granicama, iz Savjeta ministara, ponovo, obećanja. Pomoć će navodno stići i od federalne policije, to jeste Kantona, jer policija MUP-a RS i Brčko distrikta za sada su jedina pomoć graničnoj policij koja sprečava ilegalni ulazak migranata.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA