Zoran Bata Mirković novi trener Partizana!?

968

Zoran Bata Mirković biće novi šef stručnog štaba Partizana! Nekadašnji štoper crno-bijelih prihvatio je ponudu čelnika iz Humske da preuzme ekipu koja se očigledno muči na početku sezone i zbog čega će Miroslav Đukić biti smijenjen već po povratku u Beograd.

Iako je Đukić u Viljnusu, remijem sa Trakaijem, osigurao plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, to nije bilo dovoljno da ga zadrži na mjestu trenera, saznaje MozzartSport.

Uprava Partizana više nije mogla da trpi posrtanje ekipe, neubjedljiva izdanja i mučenja nalik najnovijem u Litvaniji, zbog čega će saradnja sa Đukićem biti prekinuta već u petak. Iako je preživio nekoliko smjena dosad, iz kluba poručuju da ovoga puta ništa ne može da ga zadrži na klupi i da će mu biti uručen otkaz. Vjerovatno i nekoliko stotina hiljada evra na ime odštete zbog prijevremenog raskida ugovora, oročenog od ljeta 2019. Uostalom, to je bio jedan od glavnih problema u prethodnom periodu.

Drugi je sadržan u činjenici da niko od trenera, s kojima su od eliminacije od Plzenja početkom godine do danas koketirali čelnici Partizana, nije bio spreman ili slobodan da se upusti u avanturu. Isprava čak ni Mirković, kad mu je prvi put nuđeno da zamijeni Đukića u pauzi između kraja prethodne i početka nove sezone.

A onda je na preporuku Ljubiše Tumbakovića, čija se riječ na Topčiderskom brdu i te kako cijeni i s kojim su predsjednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura u dobrim odnosima, popularni Bata prihvatio poziv i vratiće se u klub u kome se igrački afirmisao.

Prvi čovjek kluba iz Humske nije želio ni da potvrdi, ali ni da demantuje da je Đukić “bivši” trener.

– Vidjećemo sutra kada se sastane Odbor za hitna pitanja, ne mogu ja sada sam da donesem odluku, sve se donosi na nivou klupskih institucija. Kriza postoji, pa eto sačekajte još 12 i nešto više sati. Vrlo sam nezadovoljan, igrali smo slabo, nezadovoljan sam i igračima, njihovim zalaganjem i energičnošću. Prošli smo, ali se nešto mora promijeniti. Iz poraza se moraju izvući pouke, ali ja ne volim floskule da je najvažniji prolaz. Ne bi trebalo miješati krivicu i odgovornost i Iliev će snositi odgovornost kao i ja jer smo dali povjerenje treneru i igračima – rekao je Vučelić

Dakle petak će biti “dan D”, prije svega za Miroslava Đukića, a onda i za Partizan.

Prema informacijama ljudi iz Partizana, promocija Zorana Mirkovića u šefa struke, a Gordana Petrića u njegovog pomoćnika, trebalo bi da se održi u ponedjeljak. Dotad crno-bijele očekuje prvenstveni meč sa Mladosti iz Lučana (nedjelja, 19.00), a u tom susretu ekipu bi trebalo da vodi jedan od dosadašnjih Đukićevih saradnika, Žarko Lazetić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA