Znate li koliko se plaća zvijezda na Bulevaru slavnih?

664

Francuski kompozitor i pjevač Šarl Aznavur platio je 40 000 dolara svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih u Los Anđelesu, prenijeli su svjetski mediji.

Slučaj slavnog šansonjera nije presedan već je riječ o uobičajnoj proceduri. Hollywood Chamber of Commerce svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobijenje zvijezde u Bulevaru slavnih.

Ugovorom se slavna ličnost obvezuje da će lično prisustvovati ceremoniji otvaranja i da će pet godina biti dostupna za organizovanje te ceremonije. Uplata od 40.000 dolara se prebacuju Holivudskom istorijskom fondu koji brine oko organizacije događaja na Bulevaru slavnih.

Ako neko želi da ima zvijezdu na Bulevaru, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj ili TV industriji.

Od svih zvijezda koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 odsto, pripada kategoriji filma, 24 procenata televiziji, tek 17 posto muzici. Postoje i specijalne zvijezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu dio staze slavnih već se nalaze na privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mjesec, Nil Armstrong, Edvin Oldrin i Majkl Kolins imaju svoje posebne zvijezde na Bulevaru slavnih. Neki slavni umjetnici čak imaju svoje zvijezde u više kategorija. Džin Otri je jedini umjetnik koji ima zvijezdu u svih pet kategorija.

Bob Houp, Miki Runi, Roj Rodžers i Toni Martin imaju zvijezdu u četiri, a čak 33 njih u tri kategorije. Među njima su Frenk Sinatra, Din Martin, Deni Kej… Među fiktivnim karakterima koji su dobili zvijezdu na stazi slavnih su Miki Maus, Duško Dugouško, Paja Patak i drugi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA