Zna se koliko je tim dobar

382

Fudbaleri Partizana remizirali su u prvoj utakmici plejofa Lige Evrope protiv turskog Bešiktaša 1:1. Rezultat nije povoljan, ali jeste aktivan i “crno-bijeli” se mogu nadati da će na jesen opet biti u Evropi.

Generalno, Partizan je sinoć izgledao dobro na terenu, odigrao muški, bilo je situacija kada je moglo i moralo bolje, ali ni protivnik nije lak, tako da se vicešampionu Srbije nema mnogo toga za zamjeriti.

Međutim, nema navijača “crno-bijelih” koji nije strahovao svaki put kada je lopta išla po desnoj strani Bešiktaševog napada. Ne samo zato što je na toj strani jedan od najboljih driblera Rikardo Kvarežma, koji samo zbog njemu poznatih razloga nije posto jedan od najboljih igrača na svijetu, nego i zato što je tu stranu pokrivao sinoć neprepoznatljivi bek Miletić.

Tim je dobar onoliko koliko je dobar najlošiji igrač

Da je odigrao vjerovatno najlošiju partiju u Partizanu pokazuju i najniže ocjene koji je dobio. Istina, nije imao sreće što je baš dobio Portugalca za zadatak, koji jednom fintom može proći protivnika, a to smo vidjeli kada je predriblao Pantića, ali fudbaleri na ovom nivou jednostavno ne smiju biti toliko nesigurni.

Ne samo da je prilikom primljenog gola promašio cijelu loptu glavom i dopustio Kvarežmi da je lagano primi, nego je i nakon toga od njega stajao dva metra udaljen i pustio ga kao na tacni posluži Arslana za 1:1. Dobio je Miletić priliku da vrati Portugalcu za sve probleme koje mu je napravio, kada je u drugom poluvremenu ušao u odličnu priliku, ali je i tada promašio loptu. Ako Partizan hoće u Evropu, takve prilike se moraju iskoristiti u Istanbulu, a greške svesti na minimum.

Pored napadača Rikarda, jedan od najbolji na terenu bio je i novajlija Goran Zakarić, koji vjeruje da njegova ekipa ima šansu da prođe Bešiktaš.

– Iz utakmce u utakmicu treba ići na veći nivo, nije bitno ko igra dobro, ko ne igra. Bitno je da smo pokazali da možemo da igramo i sa velikim klubovima. Borili smo se, dali smo sve od sebe i rezultat je aktivan. Ne predajemo se, imamo meč u Turskoj i nadamo se dobrom rezultatu – izjavio je Zakarić.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Istanbulu na “Vodafon areni”.

Goran Cvjetković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA