Jerry Cantrell, lider grupe Alice in Chains, objavio je svoj drugi solo album “Degradation Trip” samo dva mjeseca nakon što je preminuo pjevač benda Layne Staley.

Pored Cantrella, na albumu “Degradation Trip” su takođe svirali i Robert Trujillo, basista grupe Metallica, i bubnjar Mike Bordin iz benda Faith No More, a na izdanju se nalaze pravi muzički biseri, poput numera “Anger Rising” ili “Angel Eyes”.

U intervjuu za Billbord, Cantrell je odlučio da progovori o njegovom neugodnom odnosu prema albumu i zašto nije spreman da ga ponovo zasvira.

– Da budem iskren, bio sam zaista sjeban tada, a to se može čuti na samoj ploči. Bila je završena prije nego što sam odlučio da ostavim alkohol i tačno onda kada sam se suočavao sa smrću benda, a zatim i nesrećnom Layneovom smrću – navodi Jerry.

Dodao je da taj period njegovog život nije bio baš najsrećniji te da se to sve jasno oslikalo na samom albumu.

– Mnogo ljudi se pronašlo u njemu. U pitanju je album koji više ne slušam često, zbog svih tih stvari koje sam spomenuo. Trebala je da prođe cijela godina nakon Layneove smrti, kako bih se napokon otrijeznio – otkriva Cantrell.

Ipak, on navodi da mu je album “Degradation Trip” veoma važan, kao i da su i Trujillo i Bordin pitali da se ponovo vrate na turneju sa ovim albumom.

– To je nešto sa čime nisam spreman da se suočim. Rekao sam im da ćemo to učiniti jednog dana – zaključuje gitarista.

Alice in Chains su prošle sedmice objavili novi album “Rainier Fog”, a u pitanju je treći album sa pjevačem Williamom DuVallom, dok je Cantrell objavio njegov novi solo singl “Setting Sun”, koji se našao na izdanju “Dark Knights: Metal”.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA