“Zalažem se za razgraničenje sa Albancima”

596
Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

– Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvijek izvor potencijalnih sukoba i problema. Ja se zalažem i to ne krijem. To je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima – rekao je Vučić.

Pročitajte i:
SrpskaCafe pita: Trebamo li status Srpske vezati za sudbinu tzv. Kosova?!

Da li će biti uspjeha u tome, kako je rekao, ne zavisi od nas i dodao je da je za “tango potrebno dvoje”.

Rješenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio poziciju Srbije i “otvarao karte”.

– Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa “veličanstvenim patriotskim izjavama”, rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno reći šta misli kada bude bilo blizu nekog opiplijivog rješenja.

– To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju – rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA