Zakazana hitna sjednica Kluba novinara Banjaluka

898

Nakon večerašnjeg brutalnog napada u Banjaluci na novinara BN TV i portala SrpskaCafe Vladimira Kovačevića, predstavnici medija su na nogama.

Klub novinara će sutra ujutro održati hitnu sjednicu UO povodom napada na Kovačević, a novinari su masovno osudili ovaj čin i podržali kolegu.

Iz Kluba novinara su pozvali ostale kolege da pričekaju sjednicu, kako bi uskladili aktivnosti i pružili podršku Kovačeviću.

Uređivački kolegijum BN TV najoštrije je osudio ovaj napad i zahtijeva od MUP RS da što prije reaguje i nađe počinice ovog gnusnog napada na novinara.

– Takođe, uređivački kolegijum BN TV podsjeća da se već duže vrijeme u određenim političkim krugovima pravi hajka na novinare naše kuće. Zbog toga upozoravamo MUP RS da što prije obezbijede slobodu rada i kretanja kako našim tako i ostalim novinarima. U protivnom ćemo biti primorani da sami preduzmemo korake na zaštiti naših ljudi – poručio je uređivački kolegijum RTV BN.

Dodaju da je Kovačević večeras bio na radnom zadatku u sklopu koga je pratio skup “Pravda za Davida”.

Redakcija SrpskaCafe.com najoštrije osuđuje napad i poziva kolege da se solidarišu u aktivnostima podrške kolegi Kovačeviću.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA