Youtube uvodi ograničenje vremena za gledanje klipova

554

Pomoću nove opcije najvećeg svjetskog video servisa, možete da ograničite koliko dugo ćete ga gledati, između ostalog.

Novi alati za YouTube, koji bi do kraja ove nedjelje trebalo da postanu globalno dostupni, prilično su jednostavni.

Sastoje se od kolekcije statističkih podataka o tome koliko ste vremena proveli gledajući video zapise na tom internet servisu (uključujući YouTube Music i YouTube TV), nekoliko dodatnih opcija pomoću kojih možete da odredite koja obavještenja ćete da primate od Googleovog video servisa i koliko često, kao i mogućnost postavljanja ograničenja gledanja.

Statistički podaci podjeljeni su na gledanje tokom današnjeg i jučerašnjeg dana i protekle nedjelje, a sadrže i nedjeljni prosjek. Temelje se na onome što se može naći u vašoj istoriji pregleda. Ako je obrišete ili ne uključite, podaci neće biti precizni.

Nije jasno da li se računaju video zapisi pregledani dok niste bili spojeni na internet, a ako imate više kanala na YouTubeu pod istim korisničkim nalogom pri Googleu, biće dostupni podaci samo za gledanje koje ste obavili dok ste bili ulogovani u svoj glavni korisnički nalog.

Kako biste došli do statističkih podataka na mobilnom telefonu, dovoljno je da otvorite YouTube i potom kucnute na svoj profil u gornjem desnom uglu kako biste otvorili meni sa postavkama. U njemu pronađite opciju “Time watched”.

Što se stonih računara tiče, izgleda da u Googleu još nisu nadogradili web interfejs za YouTube kako bi podržavao novu funkciju, piše Gizmodo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA