Vatrogasci iz požara izvukli sef sa 18 miliona evra!?

793

Beogradski vatrogasci uspjeli su da izvuku sef sa nevjerovatnih 18 miliona evra iz požara koji je 31. jula izbio u krugu tri fabrike u Ulici cara Dušana u Zemunu.

Veliki požar, čiji se uzroci još ispituju, izbio je u magacinskom prostoru jedne fabrike u blizini Pupinovog mosta. Odatle se vatrena stihija proširila na proizvodne pogone drugih firmi, kao i na krov jedne porodične kuće.

Požaru je prethodila eksplozija, a vatrogasci su satima pokušavali da se izbore sa vatrenom stihijom koja je prijetila da se proširi i na okolne stambene objekte.

Kako piše Kurir, situacija na terenu za vatrogasce je bila dramatična, posebno kada su dobili poseban zadatak – da moraju da spasu tajni sef koji se nalazi u jednom od zapaljenih objekata.

S obzirom na to da je fabrika u potpunosti bila zahvaćena vatrom, vatrogasci su imali veliki problem da lociraju mjesto na kom se nalazi sef a potom i da ga izvuku na sigurno. Odlučili su da rizikuju i ulete u plamen!

Poslije nekoliko minuta tumaranja po dimu i plamenu, uspjeli su da pronađu sef i iznesu ga napolje. Na lice mjesta ubrzo je došao vlasnik fabrike, a vatrogasci su zamoljeni da se sklone. On je uzeo novac iz sefa i otišao. Prema navodima Kurira, u sefu nalazilo približno 18 miliona evra.

Tokom gašenja požara povrijeđeno je šestoro vatrogasaca, od kojih su se četvorica nagutala dima, dvojica zadobila opekotine prvog i drugog stepena. Požar je lokalizovan nakon četiri sata drame, a ugašen je tek sutradan.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA