Trebinjski novinari uputuli podršku kolegi Kovačeviću

767

Novinari i medijski radnici iz Trebinja najoštrije su osudili sinoćnji napad na kolegu Vladimira Kovačevića.

Budući da nisu bili u prilici da prisustvuju današnjem mirnom okupljanju kolega u Banjaluci, novinari iz grada na Trebišnjici su javnosti obratili saopštenjem u kojem su dali podršku kolegama, te apelovali da nadležne institucije što prije pronađu i sankcionišu napadače:

– Smatramo da je ovo napad na cijelu novinarsku profesiju, slobodu govora i da je posljedica sve češćeg crtanja meta na leđima novinara koji se profesionalno bave svojim poslom. Odlučni smo da kolegu do kraja podržimo u njegovoj borbi za sankcionisanje počinilaca ovog brutalnog napada. Danas je to Vladimir Kovačević, a sutra može biti bilo ko od nas.

Pomenuto saopštenje su potpisali: Nikolija Bjelica, Jelena Denda Borjan, Milanka Kovačević, Neda Petković, Marija Manojlović, Dubravko Curać, Zoran Lojpur, Srđan Gurović, Bojan Nosović, Nemanja Zirojević, Milosava Supić Vuković, Sanja Pešut, Vena Duka, Marija Vujović, Božo Morić, Zorica Jovović, Ana Bokonjić Buha, Dragana Mihić, Kosa Zotović, Aleksandar Milićević, Đorđe Bjelaković, Ana Jokanović, Nebojša Kolak, Predrag Mucović, Dubravka Čolović, Rade Savić, Dejana Matović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA