Tinejdžer “iz ljubavi” hakovao Apple i ukrao 90 GB podataka?

446

Tokom prethodnih par mjeseci jedan autralijski tinejdžer (16) je uspio da hakuje Appleovu mrežu i to nekoliko puta. U tim hakerskim napadima ukrao je 90 GB privatnih podataka, a sve je uradio, kako kaže, iz ljubavi.

Kako piše australijski “The Age” tinejdežer je uspio da skine zaštićene podatke i račune klijenata, a mreži je pristupio pomoću jednog softvera, a o kojem je riječ nisu precizirali. Takođe, za sada nije poznato ni kom dijelu mreže je tačno pristupio.

On se potrudio da obriše sve tragove, mada su inspektori koji su vrijedno radili na otkrivanju počinioca tokom racije u njegovoj kući pronašli sve ukradene podatke koji su spaseni pod imenom “hayk hack hack”. Tokom ove akcije oduzeta su mu dva laptopa, telefon i hard disk.

Kada su ga privodili, tinejdžer nije okolišao te je odmah priznao krivicu. On se pravdao da je to uradio iz ljubavi, jer se divi Apple kompaniji i san mu je da se zaposli u njoj.

Kazna će mu biti izrečena sledećeg meseca.

Inače, ovo nije prvi put da je Apple na meti hakera. Kako je poznato, više puta su izvršeni upadi u iCloud račune poznatih osoba putem fišinga, kada je došlo do objavljivanja nagih fotografija žena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA