Sudiji banjalučkog suda prijetio silovanjem i ubistvom!?

1091

Policija je pokrenula istragu protiv osuđenog narko-dilera Milka Šarčevića (22) iz Doboja zbog sumnje da je prijetio sudiji banjalučkog Okružnog suda Snježani Kudrić.

Izvor blizak istrazi je kazao da je Šarčević prijetnje izrekao nakon izricanja presude kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog šverca narkoticima.

– Prema riječima svjedoka, on je više za sebe kazao da će sudiju silovati pa ubiti. Međutim te njegove riječi čuli su sudski policajci i još neke osobe koje su se zatekle u blizini. Cijeli slučaj prijavljen je policiji, koja je započela istragu – za “Glas Srpske” je rekao izvor blizak pravosuđu.

Prema njegovim riječima kao svjedoci u ovom slučaju već su saslušani pojedinci koji su čuli pomenute prijetnje.

Šarčević je nepravosnažno osuđen na ukupno pet godina i deset mjeseci, jer su mu u izrečenu kaznu za šverc droge od pet godina uračunate i dvije uslovne presude od po pola godine zatvora bog ranijih krivičnih djela.

Uslovne presude pretvorene su mu u zatvorske jer je počinio novo krivično djelo za vrijeme trajanja uslova. Zajedno sa Šarčevićem zbog šverca narkoticima osuđen je i Nikola Đurić (25) zvani Sola iz Doboja, koji je dobio šest godina robije.

Ovo je drugi slučaj prijetnji nosiocima pravosudnih funkcija ove godine. Ognjen Branković iz Banjaluke uhapšen je u maju zbog sumnje da je prijetio republičkom tužiocu Dragici Glušac u zgradi Vrhovnog suda Republike Srpske. Incident se desio nakon drugostepenog ročišta u postupku protiv Brankovića i još pet osoba osuđenih na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. Očevici su ispričali da je Branković tužiocu između ostalog, tada rekao: “Kurvo, šta gledaš, marš tamo. Zapamtićeš ti mene, vidjećeš”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA