Studenti iz Britanije pretučeni u Splitu

436

Britanska studentkinja Laura Denmar i njen momak doživjeli su veliku neprijatnost i batine u Splitu, jer su odbili da daju više para nego što je koštao njihov smeštaj.

Oni su slučaj prijavili policiji, Ambasadi Britanije i veb stranici preko koje su obezbjedili boravak.

Ona je to ispričala za bitanski “Dejli mejl”, “samo zato da se ništa slično ne bi dogodilo i drugima”.

– Od početka je bilo jasno da to nije bio sasvim legalan smještaj i napad je definitivno bio s predumišljajem. Srećni smo što smo otišli odande i želimo i druge da upozorimo – izjavila je dvadesetšestogodišnja studentkinja.

Ona je u Splitu bila sa momkom, a smještaj su rezervisali preko poznate veb stranice.

Kada su, međutim, stigli na odredište ispostavilo se da je smještaj umjesto u centru – na periferiji Splita.

– Rekli su nam da odemo po ključeve u drugi hostel, a kada smo stigli u naš shvatili smo da je to nešto ilegalno. Bilo je 30 kreveta i samo jedno kupatilo. S obzirom na to da nismo imali gdje, odlučili smo da ipak ostanemo – ispričala je Laura.

Posljednjeg dana, međutim, prišla im je, kaže, čistačica i rekla da moraju odmah da napustile hostel ili da izvrše doplatu.

Pošto je mladi par odbio da doplati smještaj i zaprijetio policijom, čistačica je pozvala čovjeka za kojeg Britanka kaže da misli da je vlasnik tog objekta.

Pošto su, kako kaže, odlučili da odu što prije i ne sačekaju, čistačica im je zaključala vrata i onemogućila ih da izađu.

– Kad je stigao taj muškarac sa još jednim čovjekom mog momka su pribili uza zid, a žena je mene počela da tuče metalnom palicom. Bilo je grozno – ispričala je studentkinja.

Kaže da je tom prilikom zadobila posjekotinu na glavi, slomljenu ruku i još nekoliko modrica po tijelu.

Policijska uprava u Splitu potvrdila je da je mlada Britanka krajem jula zadobila lakše povrede kada je napadnuta u jednom splitskom hostelu, kao i njene sumnje da je riječ o ilegalnom objektu, koji je u međuvremenu zatvoren.

Iz te policijske uprave za Jutarnji list je rečeno da su prijavu o napadu na Britanku i njenog momka primili 31. jula i da su policijski službenici upućeni na mjesto događaja.

Provedenom kriminalističkom istragom je utvrđeno da je jedna osoba stara 18 godina fizički napala 26-godišnju gošću državljanku Velike Britanije, zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smeštaja.

Britanki je pružena ljekarska pomoć i tom prilikom je, kako su naveli, utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim povredama.

– Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja protiv narušavanja javnog reda i mira – saopštila je policija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA