Stiže Gugl pametni zvučnik s displejom

441

Mnoge kompanije uz Guglovo odobrenje prizvode pametne zvučnike s displejima, ali do sada se nije znalo da li će tehno gigant na tržištu predstaviti svoju verziju ovog uređaja.

Međutim, kako kruže glasine, do kraja godine Gugl će imati svog rivala Amazonovom multifunkunkcionalnom “Echo Show” zvučniku. Gugl će navodno svoj pametni zvučnik s displejom predstaviti u periodu novogodišnjih praznika, što bi i te kako moglo da utiče na njegovu uspješnu prodaju.

– Plan kompanije jeste da plasira na tržište oko tri miliona zvučnika krajem ove godine –  navodi se u izveštaju Nikeia.

Pametni zvučnici s displejom ili pametni displeji, kako su ih počeli nazivati korisnici, imaju mnoštvo prednosti u odnosu na klasične pametne zvučnike. Displeji olakšavaju pretraživanje raznih informacija i podešavanje uređaja, a uz to korisnicima su dostupni i video sadržaji. Međutim, i pored ovih prednosti, ne mogu se porediti sa mogućnostima tableta i laptopa.

Pored Gugla, kompanije kao što su JBL, Lenovo, LG i Sony su najavile proizvodnju pametnih displeja. Na tržištu je već dostupan prvi Lenovo pametni displej.

U Guglovoj proizvodnji trenutno su dostupni pametni zvučnici “Google Home”, “Home Mini” i “Home Max”. Svi su dosta jeftiniji od Amazonovih uređaja zbog čega korisnici očekuju da će i Guglovi pametni displeji imati pristupačnije cijene.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA