Stiglo osvježenje, slijedi osjetan pad temperature

579

Obilna kiša nošena jakim vjetrom rashladila je ovog popodneva Banjaluku, što je samo uvod u drastičnu promjenu vremena.

Do kraja dana i u noći na nedjelju kišu i lokalne pljuskove možemo očekivati i u ostatku Bosne i Hercegovine, u kojoj će sutra preovladavati osjetno svježije vrijeme sa obilnim padavinama i grmljavinom.

Ujutro će na sjeveru i zapadu biti oblačno sa kišom, te češćim i obilnijim pljuskovima na jugozapadu. U ostalim krajevima prema istoku biće promjenjivo oblačno i suvo, a vedro na sjeveroistoku, istoku i jugu.

Tokom dana očekuje se znatno svježije i pretežno oblačno vrijeme sa čestom kišom, dok će u centralnim krajevima i Hercegovini biti obilnih pljuskova sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prestanak padavina očekuje se krajem dana u zapadnim krajevima, a na istoku tokom noći i ponedjeljak ujutro. Na jugu će duvati jugoistočni vjetar, na sjeveru i zapadu sjeverozapadni, a na istoku promjenjiv. Poslijepodne će u svim predjelima vjetar okrenuti na sjeverozapadni, umjerene jačine.

Biće znatno svježije. Na zapadu će biti veoma svježe sa malim izmjenama dnevne temperature, dok se na istoku očekuje manje svježe vrijeme. Minimalna temperatura vazduha od 10 do 16, na istoku i jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 22, na istoku i jugu do 26 stepeni Celzijusa, dok će na planinama na zapadu biti još hladnije.

Narednih dana očekuje se stabilizacija vremena, ali dnevna temperatura vazduha neće prelaziti 30 stepeni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA