SrpskaCafe saznaje: Nešić asfaltirao put do – saslušanja!

3904
Nenad Nešić

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saslušalo je više od deset osoba sa područja Istočnog Sarajeva kojima su asfaltirana dvorišta o trošku „Puteva RS“, a protiv nekoliko njih podnesene su i krivične prijave, saznaje SrpskaCafe!

Mediji su ranije objavili da je direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić putarskim firmama sa sarajevsko-romanijske regije dostavio adrese preko stotinu domaćinstava čija dvorišta treba da asfaltiraju. Riječ je uglavnom o aktivistima Demokratskog narodnog saveza, stranke koja je Nešića izabrala za nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

– Nakon akcije MUP-a Nešić je firmama dao nalog da zaustave asfaltiranja do daljeg – ističe odlično obavješteni izvor SrpskaCafe-a.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS vode istragu protiv Nešića zbog tendera za održavanje puteva u Oblasti 1. „Putevi RS“ su posao dodijelili „Prijedorputevima“ koji su bili 12 miliona maraka skuplji od „Niskogradnje Marjanović“. Sud BiH je u ovom slučaju stavio van snage rješenje Kancelarije za žalbe kojim je odbačena žalba „Niskogradnje Marjanović“ i naložio donošenje novog rješenja.

Prema saznanjima našeg portala, u čitav slučaj su se uključili i SIPA i Tužilaštvo BiH koji vode istragu o tome da li su Kancelarija za žalbe i „Putevi RS“ u ovom slučaju postupali u skladu sa zakonom.

Goran Dakić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA