Srbija i Bugarska prave odbojkaški spektakl u Banjaluci

767

Ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i Bugarske 7. septembra odigraće prijateljsku utakmicu u banjalučkom “Boriku” (17).

Biće ovo posljednja provjera selekcije Srbije pred Svjetsko prvenstvo koje se održava u Japanu.

Generalni sekretar OSS Ivan Knežević obećao je da će ovo biti veliki spektakl, kakav Republika Srpska, barem kada je odbojka u pitanju, nije vidjela.

– Naša je želja da u Banjaluci napravimo veliki spektakl, da napravimo utakmicu koja se ni po čemu neće razlikovati od utakmica Lige nacija koje smo organizovali u Srbiji. Znamo da sa ovih prostora imamo ogromnu podršku, poznato je da su neke od naših najkvalitetnijih igračica Brankica Mihajlović, Tijana Bošković i Jelena Blagojević iz Republike Srpske i ovo je način da se zahvalimo ljubiteljima odbojke sa ovih prostora – rekao je Knežević.

Gensek je dodao da je ovo takođe nastavak uspješne saradnje sa odbojkaškim savezom Republike Srpske:

– Imamo zaista odličnu saradnju na polju stručnog usavršavanja, kampova ali i ostalih projekata. Poznato je da je naša muška reprezentacija bila na pripremama na Palama, a ove godine u Republici Srpskoj za Svjetsko prvenstvo pripremaće se i muška i ženska reprezentacija. Utakmica u Banjaluci na neki način će biti vrhunac saradnje.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović istakao da će ulaznice za ovaj događaj biti besplatne, ali će biti organizovano podijeljenje školama, klubovima i drugim zainteresovanim organizacijama.

Predsjednik Organizacionog odbora meča Dragan Jaćimović istakao je da je ovo veliki događaj za Banajaluku.

– Zaista smo počastvovani što će Banjaluka ugostiti reprezentaciju Srbije i nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Želimo da ispratimo reprezentaciju na najbolji način na Svjetsko prvenstvo i nadam se da ćemo im donijeti sreću – jasan je Jaćimović.

Pokrovitelj prijateljske utakmice Srbija – Bugarska u Banjaluci je predsjednik Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA