Srbija bez Teodosića i Marjanovića

448

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević neće moći računati na pomoć dvojca Los Anđeles Klipersa Bobana Marjanovića i Miloša Teodosića na predstojećim utakmicama FIBA kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kako “Novosti” saznaju selektor Đorđević je obavio razgovore sa generalnim menadžerom Klipersa Lorensom Frenkom, poslije kojih je odlučeno da se Teodosić i Marjanović neće pridružiti ekipi.

Od ranije je poznato da se pozivu neće odazvati ni Nikola Jokić, dok je Stefan Birčević otkazao zbog povrede, a na Ognjena Kuzmića Đorđević ne računa zbog dugog odsustva sa terena poslije operacije koljena.

– Atletski i medicinski dio štaba Los Anđeles Klipersa odlučio je da dva reprezentativca još više rade na jačanju svojih tijela i pripremi za novu sezonu. Tako nećemo moći da računamo na njihove usluge, već će morati da rade po programu Klipersa, što sam i očekivao – rekao je Đorđević.

Đorđević je poslije najnovijih događaja pozvao centra Mornara Uroša Lukovića.

– Unikaha ima turnir u Malagi na kojem igra i Real, pa će se Dragan Milosavljević priključiti 9. septembra. Zbog klupskih obaveza, Avramović iz Italije dolazi 3, Milutinov iz Olimpijakosa 4, Vasa Micić 5, a Jelovac 6. septembra. Novo ime biće Uroš Luković – dodao je Đorđević.

Srbija protiv Grčke igra 13. avgusta u Irakliona, a tri dana kasnije dočekuje Estoniju u Beogradu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA