Deron Malakijan, gitarista grupe System Of A Down, rekao je da članovi bend nisu “neprijatelji”, uprkos njihovim kreativnim razlikama, osvrnuvši se na svoj komentar da je pjevač Serdž Tankijan taj koji je stopirao snimanje novog albuma benda.

Naime, grupa je bilanapauzi od 2006. do 2011, ali nisu snimili novi album tokomposljednjih sedam godina,tj. otkako su se ponovo okupili.

Malakijan je nedavno prozvao frontmena Tankijana, rekavši da je on razlog zbog kojeg je bend napravio petogodišnju pauzu, kao i to da je upravo pjevač razlog zbog kojeg od tada nisu snimili novi materijal. Tankijan je odgovorio, potvrđujući da je priča gitariste tačna, rekavši da je “uvijek osjećao da je nastavljanje istog načina rada sa istim ljudima tokom vremena postaje umjetnički nepotrebno, čak i za dinamiku kao što je naša”, misleći na bend.

Sa druge strane, u novom intervjuu za Metal Hammer, Malakijan je uvjerio fanove da se, uprkos kreativnim razlikama članova, svi oni i dalje slažu.

– U grupi System Of A Down nema neprijatelja. U bendu niko ne govori: “Ne mogu biti u istoj prostoriji sa ovim tipom”. Uopšte nije tako – naveo je gitarista.

Kada su u pitanjunjihove kreativnenesuglasice, Malakijan je pojasnio dasu razlikesamo u tome kako on želi da nastavidalje, a kako to žele određeni članovi, dodajućida se jednostavno međusobno ne mogu složiti potom pitanju.

Inače, System Of A Down je posljednji album objavio 2005. godine,a riječ je o dvostrukom izdanju”Mesmerize”/”Hypnotize”.

U intervjuu za magazin Forbesprošle sedmice, Brendon Bojd, frontmen grupe Incubus, Tankijanaje upitao o mogućnostiobjavljivanja novogSystem Of A Down materijala.

“Muzika mora biti organska isvakako moramo osjećati da je to – to. Ali, takođe, ne postoji zakon koji kaže da bend treba da bude zajedno milion godina i da ima milion snimaka.Zapravo, ako na to gledategodinama unatrag, kao muzikolog ili ljubitelj muzike, na bilo koji način, doćićete do zaključkada je to regresivno razmišljanje”, zaključio je Tankijan.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA