Samac nije oborio rekord, sudijama “marš iz atletike”!

547

Predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović izjavio je da postoje jasne neregularnosti u nacionalnom rekordu Vedrana Samca zbog kojeg on, vjerovatno, neće biti priznat.

Uz to, sudije koje su režirale farsu na takmičenju u bacanju koplja biće doživotno protjerane iz “kraljice sportova”.

Veliki skandal potresao je srpsku atletiku nakon što se pojavio amaterski snimak na kojem se vidi da Samčev rekord od 85,60 metara nije regularan. Jer, sudije Dragan Sekulić i Zoran Kresojević su pomjerile koplje za nekoliko mjetara i tako izmjerile bolji rezultat.

Jevrosimović je poručio da je taj snimak postavio na mreže upravo Savez, a da su arbitri dobili momentalnu suspenziju.

– Odmah smo oformili komisiju i po pravilniku ASS sudije su odmah suspendovane. Teško da će ikada više dobiti priliku da sude na bilo kom takmičenju – istakao je Jevrosimović.

ASS je objavio da su Sekulić i Kresojević izvršili zloupotrebu obavljanja sudijske dužnosti na atletskom takmičenju iz nedozvoljenih pobuda i prekršili odredbe Pravila za atletska takmičenja IAAF-a i ASS, Disciplinskog pravilnika i Etičkog kodeksa ASS.

Pomenuti tandem sudija, uz kolegu Predraga Jednaka, tehničkog rukovodioca takmičenja Bojana Komlenića i predstavnika AK Srem Draga Maričića ima rok od pet dana da dostavi pisane izjave o svom učešću i viđenju događa.

Predsjednik saveza je dodao da se čekaju pisane izjave svih aktera, prije nego što bude donesena odluka o rekordu.

– Ovo je ujedno poruka svima da ovakvo ponašanje nećemo da tolerišemo i svima mogu da kažem, ko god da je učestvovao u potencijalnoj prevari – marš iz atletike. Vrlo jasno stavićemo do znanja da naš sport nije mjesto gdje će se ovakve stvari dešavati. Ko god misli drugačije, poruka je jasna – marš iz atletike – zaključio je Veselin Jevrosimović.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA