Rođaci žrtava požara tužili grčke vlasti

410

Rođaci supružnika koji su stradali u šumskom požaru nedaleko od Atine prošle sedmice tužili su grčke vlasti, vatrogasce i policiju.

Vlasti mogu odgovarati po krivičnim prijavama za nehotično ubistvo, telesne povrede i izloženost koja dovodi do smrti, zbog požara ili onoga što se naziva “biblijskom katastrofom”, navedeno je u tekstu tužbe u koju je Rojters imao uvid.

– Vjerujem da će oni koji su odgovorni da zaštite ljude, za gašenje požara i sprovođenje mjera predostrožnosti biti osuđeni -rekao je Rojtersu Antonis Fousas, advokat rođaka jednog od poginuluh.

Učitelj Vasilis Kacargiris (70) bio je zarobljen u garaži, a njegova supruga i porodični prijatelji iz SAD pokušavali su da dođu do najbliže plaže.

Njegova supruga se vratila da pokuša da spase njega i njihovu 73-godišnju komšinicu Mariju Pagomenu, ali nije u tome uspjela.

U tužbi je navedeno da su dva dana prije nesreće proslavljali udaju kćerke i da im niko iz vlasti ni prije, ali ni za vrijeme požara, nije rekao kako da se ponašaju niti kako da pobjegnu na sigurno mjesto.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA