“Razgraničenjem Srbije i Kosova zaustaviti širenje velike Albanije”

395
kinuta oznaka tajnosti s dokumenta o stanu Vulina

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se zalaže za razgraničenje na Kosovu jer smatra da se samo na taj način može zaustaviti širenje velike Albanije.

Na pitanje da li podržava “korekciju granica”, on je odgovorio da nema nikakvu dilemu da je razgraničenje pravo rješenje:

– Velika Albanija može da se zaustavi samo na taj način, nikako drugačije – jasan je Vulin.

Upitan da prokomentariše koji signal Srbija treba da slijedi kada je riječ o “teritorijalnim korekcijama” – američki ili evropski, Vulin je ocijenio da Srbija treba da slijedi svoj signal.

– Treba da slijedimo ono što je dobro za srpski narod, ono što je dobro za Srbe. Veoma sam zadovoljan zbog toga što američka administracija očigledno razumije realnost i shvatila je da miješanje nije put, i razumije da je održiv jedino dogovor koji se postigne između onih koji će živjeti ovdje, a mi ćemo živjeti ovdje i u narednim vijekovima – dodao je Vulin.

Ministar je ukazao da nametnuta rješenja, za razliku od onih postignutih dogvorom, nisu održiva.

– Ako se mi dogovorimo, ako nađemo dogovor, a velike sile prihvate to, onda već govori o tome da rješenje može da bude održivo i da idemo ka stabilnosti Balkana, što je nešto što nismo doživjeli u proteklim vijekovima – zaključio je Aleksandar Vulin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA