Poznat uzrok nesreće u Đenovi, spremaju se optužnice!

911

Ljudska greška je izazvala fatalnu tragediju u Đenovi kada je došlo do rušenja nadvožnjaka, izjavio je šef kancelarije javnog tužioca u Đenovi Frančesko Kozi.

Kozi je naveo da će po završetku operacije spasavanja istražioci analizirati “sve aspekte vezane za razvoj, inžinjering i održavanje mosta”.

Prema ranijim izvještajima, nadvožnjak koji se srušio kod Đenove kada je poginulo 39 ljudi, prije dvije godine je privremeno zatvoren, jer je njegovo stanje zahtijevalo “velike radove na održavanju”.

Đenova: Spasioci cijelu noć tragali za preživjelima

Šef tužilaštva rekao je i da je spreman da otvori slučaj “zbog nemarnog višestrukog ubistva i katastrofe”.

Izjavom je ponovio riječi zamjenika premijera koji je rekao da je tragedija “mogla da se izbjegne”.

Vatrogasci su u upozorili da bi i drugi dio nadvožnjaka mogao da se sruši.

Francusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo danas da je među žrtvama troje francuskih državljana, a albanska ambasada u Rimu saopštila je da je stradalo dvoje albanskih državljana.

Ambasada Albanije je na svom nalogu na Fejsbuku kao žrtve identifikovala dvojicu mladića, Marjusa Đerija i Edija Bokrinu, izrazivši saučešće i ponudivši pomoć njihovim porodicama.

Proglašeno vanredno stanje

Italijanski premijer Đuzepe Konte proglasio je danas vanredno stanje na zahtjev regionalnih vlasti Ligurije, nakon rušenja mosta u Đenovi kada je poginulo 39 ljudi. Konte je na konferenciji za novinare u Đenovi rekao da nema sumnje da je firma “Autostrade per l`Italija”, koja je dio infrastrukturne grupe “Atlantija”, odgovorna za osiguranje bezbjednosti srušenog vijadukta na osnovu ugovora o koncesiji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA