Potvrđeni članovi UO Rukometnog saveza BiH

536

Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici potvrdila je nove članove Upravnog odbora nakon što su dosadašnji svoj mandat ponudili Skupštini na raspolaganje.

Novo rukovodstvo kao glavni cilj ima zadatak da riješi nagomilane probleme kako ne bi došlo do suspenzije kojom je zaprijetio EHF.

Naš rukometni Savez nema ni ID broj, kao ni žiro račun, što je svakako potrebno što prije riješiti.

– Ovo je samo privremeno rješenje kako bi došli do trajnog rješenja. Naš osnovni problem je bio što ovaj Savez nije mogao dobiti ID te nismo mogli dobiti sredstva. Došli smo u situaciju da se ništa nije moglo raditi – rekao je predsjednik Skupštine Rukometnog saveza BiH Branko Vukojević.

Selektor bh. rukometaša Bilal Šuman je dodao da su “na ovoj Skupštini izabrani neki novi članovi, a naš ključni problem je nepostajanje računa i blokirani smo na sve načine da ispunimo obaveze prema EHF”.

Novo rukovodstvo Saveza čine: Marinko Umičević, Aleksandar Miljuš, Vladan Šegrt, Asim Šahman, Vojislav Rađa, Adnan Muhić, Mensur Sinanović, Halil Skaljić, Nevenko Herceg, Slobodan Zadro, Ivan Ševo i Zoran Trlin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA