Poljska: Od početka sezone utopila se 251 osoba

444

U Poljskoj kulminira talas vrućina, a većina stanovništva spas traži u kupanju na plažama koje nisu bezbjedne, što je rezultiralo i 251 žrtvom od početka sezone. 

Centra za bezbjednost Poljacima je uputio apel da ne pokušavaju da se rashlade na divljim plažama gdje nije bezbjedno i da nikako ne ulaze u rijeke, jezera ili more pošto su popili alkoholno piće jer su to glavni uzroci tragedija.

Visoke temperature zahvatile su i cijelu srednju Evropu, a temperature se kreću  i preko 36 stepeni, a meteorolozi su objavili drugi stepen uzbune, dok ni naredni dani neće donijeti veće osvježenje.

Zbog vrućina skraćeno je radno vrijeme činovnika u poljskoj državnoj upravi, a Glavna inspekcija rada apelovala je na poslodavce da i oni skrate radno vrijeme zaposlenima, posebno onima čije je radno vrijeme duže od osam sati.

Policija je i sa početkom vrućina apelovala na Poljake da ne ostavljaju djecu u zaključanim parkiranim automobilima kada idu u kupovinu jer se za čas pretvaraju u prave pećnice.

Međutim, u Poznanju je jedan otac na više od 40 minuta ostavio u pregrijanim kolima, predveče ali na temperaturi od 30 stepeni dvoje djece od tri i šest godina, javljaju poljski mediji.

Prolaznici su primijetili da je djeci loše i da roditelja nigdje nema, a po savjetu policije razbili su prozore, međutim otac umjesto da zahvali za spas djece, pobjesnio je što su mu oštetili automobil.

Poljaci i policija pomažu u ovim vrućinama i životinjama, a ovih dana su spasavali i jednog goluba, koga je u kavezu u pregrijanom automobilu ostavio nesavjesni vlasnik, dok su se veterinari poslije jedva izborili za njegov život.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA