Plenković: Želim sve najbolje BiH, ali…

365

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da želi sve najbolje BiH, ali da se Pelješki most gradi na teritoriji Hrvatske, za koju je to strateški projekat koji finansira EU.

– Predočili smo svu našu argumentaciju koja se odnosi na dijalog sa BiH u proteklih desetak, 12 godina. Evropska komisija je, kada je sve to proučila, odlučila da sufinansira Pelješki most – rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je naveo da će Hrvatska odgovoriti na pisma dijela vlasti BiH u vezi sa početkom gradnje Pelješkog mosta, kao što je odgovorila i na prošlogodišnja pisma predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića i njegovog zamjenika Vjekoslava Bevande.

– Želim BiH sve najbolje. Ako imate most ispred Neuma visine 55 metara i razmaka više od 200 metara između stubova, onda ne znam kakva vrsta broda ne bi mogla proći ispod tog mosta – dodao je Plenković.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić uputio je pismo Plenkoviću u kojem se traži da Hrvatska obustavi gradnju Pelješkog mosta dok ne bude riješeno pitanje granice na moru između dvije zemlje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA