Pjenom za brijanje protiv opekotina od sunca? (FOTO)

545

Sindi Alen-Stjuard (34) podijelila savjet koje je najbolje sredstvo za saniranje opekotina od sunca. Ona je na izgorjelu kožu stavila pjenu za brijanje, a nakon nekoliko minuta vidjela je prve efekte.

Ona je na Fejsbuku podijelila svoj nevjerovatan “izum” postavivši fotografije svojih leđa prije i poslije korištenja pjene za brijanje.

Na fotografiji koju je uradila nakon što je izgorjela, Sindina leđa pokrivena su bolnim opekotinama, sa izuzetkom bijelih dijelova gdje joj se nalazio kupaći kostim, što i daje jasan kontrast koliko joj je zapaljena koža bila. Već na drugoj slici, nakon korištenja pjene za brijanje, nema ni traga opekotinama od sunca.

Sindi je objasnila na svom postu da joj je suprug podijelio ovaj trik s njom, koji mu je ranije prenijela njegova majka.

– Prvo, kupite kremu za brijanje, koja ima pjenu od mentola. Ona mora da bude pjena i mora da ima mentol u njoj – napisala je.

– Zatim primijenite kremu za brijanje na opekotine. Izgleda da je to čudan ritual brijanja, ali vjerujte mi! Ne trljajte, samo pustite da bude na koži. Osjetićete kako se koža hladi.

Zatim je napisala da će nakon 30 minuta krema za brijanje izgledati kao da se rastvorila u tačke, djelovaće kao da nije toliko vlažno i pomalo osušeno.

– Ako osjećaš kao da ti postaje malo hladno, bar na dijelu tijela gdje su pekotine. To je dobar znak! – napisala je za kraj Sindi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA