Pijanoj maljoletnici dali da vozi “maricu”

423

Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer se otkrilo da su maloljetnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku “maricu” iako nema vozački ispit, a pri tom su svi pili alkohol, javili su danas slovenački mediji.

Kako je saopštila policijska uprava Kranj, gdje se incident dogodio, policajci su u kasnim noćnim satima “provozali” maloljetnu prijateljicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi.

Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju prošle nedjelje pozvali njegovu maloljetnu drugaricu.

Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavjesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su tv stanica POP-TV i Slovenački radio.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu u ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati

Napominje se i da nije slučajno što oni tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenosi Hina.

Policija u Kranju je navela da policajcima prijeti i otkaz i mogućnost krivične prijave.

Kako navode slovenački mediji, za incident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je cijelo “društvo”” konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama.

To je vidio jedan policajac koji radi u unutrašnoj kontroli i koji je tražio da se slučaj ispita.

Poslije toga, djevojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gdje je sve priznala.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA