Partizan: Đukiću otkaz i hvala

449

Ono o čemu se danima spekulisalo, danas je dobilo i zvaničnu potvrdu: Miroslav Đukić više nije trener Partizana!

Ovo je odluka Odbora za hitna pitanja, koju je potvrdio i Upravni odbor “crno-bijelih” na današnjem sastanku.

Iako je Đukić prošle godine izgubio bitku za titulu, dobio je povjerenje da i u novoj kampanji predvodi “parni valjak”. Međutim, već uvodni mečevi nove sezone su pokazali da nešto ne štima. Prvenstveni poraz od Radnika i mučenje sa litvanskim Trakaijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope upalili su alarm.

Vrhuška kluba danas je sjela za sto, analizirala trenutnu situaciju i donijela odluku koju će pozdraviti ogromna većina “grobara”.

– Fudbalski klub Partizan je, nakon sastanka sa trenerom prvog tima, na danas održanim sjednicama Odbora za hitna pitanja i Upravnog odbora, donio jednoglasnu odluku da sporazumno raskine ugovor sa Miroslavom Đukićem – piše na početku zvaničnog klupskog saopštenja.

U istom obraćanju javnosti iskazana je zahvalnost sada već bivšem šefu struke na predanom i profesionalnom radu.

– Miroslavu hvala na izuzetnim ostvarenim rezultatima u evropskim takmičenjima i osvajanju nacionalnog Kupa. Klub mu želi svaku sreću i uspjeh u nastavku trenerske karijere. Đukić je istakao svoju zahvalnost Partizanu, veoma korektnoj i iskrenoj međusobnoj saradnji, podršci i svesrednim nastojanjima na ostvarivanju kvalitetnih rezultata dostojnih tradicije i slave kluba – zaključeno je u saopštenju.

Iako iz klub nisu zvanično potvrdili ko će biti njegov nasljednik, za očekivati je da to bude Zoran Bata Mirković.

– Novi trener biće imenovan u naredna dva ili tri dana, ali već postoji načelan dogovor sa Zoranom Batom Mirkovicem – u izjavi za MozzartSport je potvrdio direktor Miloš Vazura.

De. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA