Otvoren kružni tok u naselju Ilićka u Brčkom (VIDEO)

1870

Na magistralnom putu Bijeljina Brčko, u naselju Ilićka, danas je pušten u saobraćaj kružni tok koji će znatno će rasteretiti pomenutu dionicu puta.

Jedan od sedam planiranih kružnih tokova u Brčkom sa oduševljenjem su dočekali vozači iz pomenutog naselja, jer su do sada, dugo čekali na uključenje u saobraćaj, na klasičnoj raskrsnici koja nije imala ni semafor.

Nastavka radova koji će u mnogome doprinjeti smanjenju gužvi u Brčkom najavio je I prvi čovjek Distrikta. JP “Putevi” koje aktivno radi na ovim poslovima,poručuje da bi mogli uraditi I više, kada bi imali potrebnu dokumentaciju.

– Sa zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo u roku od nekih 15 dana, vrlo vjerovatno uvesti u posao i izvođača na Bulevaru Mira. Takođe se analizira prostorno-planska dokumentacija koja bi trebala da predstavlja podlogu za nastavak daljeg projekta izgradnje kružnih tokova na području Distrikta Brčko – rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

– Nama je zadovoljstvo da smo i kroz ovaj projekat dali, nadamo se, adekvatan doprinos u uređenju putne infrastructure u Distriktu Brčko. Naše opredeljenje se zna, rekli smo ,znači, mi samo čekamo papite. Mi možemo, kada bi sad imali papire, mogli bi do kraja godine završiti barem još dva – dodao je direktor JP “Putevi” Brčko Miroslav Miškić.

Radovi na pomenutoj saobraćajnici koštali su 250 000 maraka a urađeni su za 45 dana. Ono što slijedi je uređenje pristupa lokalima koji se nalaze u neposrednoj blizini, kao i sadnja ukrasnog bilja, što će se i uraditi sa početkom jeseni, najavio je Miškić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA