Otišao Ronaldo, otišla i publika

436

Fudbaleri šampiona Evrope Real Madrida pobjedom na Hetafeom započeli su novu sezonu u Španiji. Posljedica u igri zbog odlaska najbolje igrača Kristijana Ronalda nije bilo, ali su se one primjetile pored terena.

Slavio je Real sa 2:0 golovima Karvahala i Bejla. Ali, primjetno je bilo da gledalaca nema kao inače. Real je napustio Kirstijano Ronaldo, a očigledno je on bio veliki mamac za navijače i brojne turiste koji su posjećivali mečeve Madriđana.

Jučerašnju premijeru na stadionu “Santijago Bernabeu” posmatralo je “samo” 48 466 gledalaca, što je najmanji broj u posljednjih deset godina, preciznije od 24. maja 2009. godine.

Prije devet godina to je bila posljednja utakmica u sezoni, nakon pet uzastopnih poraza pa je pad posjete bio realan, međutim odavno posjeta nije bila ovako mala na otvaranju sezone.

Jedan od problema vjerovatno je i taj što Real nije doveo ni jedno veliko pojačanje, osim golama Kurtoe. Navijači “kraljevskog kluba” naviknuti su godinama da bar na premijeri pogledaju neko nove ime, koje će biti uzdanica u narednim godinama.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA