Oliver Dragojević ispraćen na vječni počinak (FOTO)

668

Teško je riječima opisati svu silinu emocija kojom je u svojoj Veloj Luci ispraćen pjevač Oliver Dragojević. Nakon jučerašnjeg veličanstvenog ispraćaja u Splitu uz građane i stotine brodica prema Korčuli, hiljade ljudi poklonilo se danas kod Oliverovog odra na groblju Sveti Roko.

Mnogobrojni građani već su danas oko 15 časova čekali u redu bi se posljednji put poklone omiljenom pjevaču. Olivera su došli da isprate mnoge poznate ličnosti među kojima i Gibonni, glumac Enis Bešlagić, bivši košarkaš Dino Rađa sa suprugom Viktorijom…

Ispraćaj je počeo u 18 časova instrumentalima Dragojevićevih pjesama koje su pratile suze okupljenih, i pjesmom “Vrati se, mili ćale”, Klape Ošjak iz Vele Luke.

Uz kovčeg su stajali članovi Oliverovih Dupina. Muzičar Stjepan Hauser zasvirao je na samom početku ceremonije na svom violončelu pjesmu “Galeb i ja”.

– Olivere, ovde smo u ime tvoje Vela Luke koja se ponosila tobom. Naš se svijet srušio kada smo čuli da nećeš proći više našom valom. Ostaćeš u srcima trajno i vječno, zapisan u istoriji zajednice. Nemoj ni da sumnjaš. Znam da ti ne bi bilo drago da ti pjevamo hvalospjeve jer nikad nisi htio da budeš u centru pažnje. Neka ti je mirno more. Adio, kapetane – rekla je Katarina Bikić, gradonačelnica opštine Vela Luka.

Tužna povorka krenula je zatim do kapelice na groblju gde je, po dugogodišnjoj tradiciji, bila molitva. Uz cvrčke i orkestar, povorka je nastavila prema posljednjem Oliverovom počivalištu.


Polaganje kovčega građani su ispratili ružinim laticama, a članovi Torcide popratili su paljenjem baklji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA