Nestao papir za štampanje glasačkih listića?

700

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, počela je istragu o navodnom nestanku deset tona papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića iz skladišta Centralne izborne komisije BiH.

– Potrebno je da nam dostavite dokumentaciju koja se odnosi na izvještaje o utrošku papira namijenjenog za štampanje glasačkih listića u prethodnih deset godina (knjigovodstvene evidencije o utrošku materijala koje se odnose na ulaz i izlaz materijala iz skladišta), kao i svu drugu relevantu dokumentaciju za koju smatrate da bi mogla poslužiti u radu – navodi se u dopisu koji je iz SIPA otišao u CIK BiH, piše SrpskaInfo.

Nestao papir za glasačke listiće

Najmanje 35,8 tona papira nabavljenog za štampanje glasačkih listića nestalo je bez traga iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, navedneo je u dokumentaciji koja je u posjedu Žurnala. Preračunato u izborni materijal, od nestalog papira moglo se odštampati najmanje pola miliona glasačkih listića.
– Niste u pravu – napisala je u poruci predsjednica CIK Irena Hadžabdić, nakon što je upitana gdje je papir, odnosno gdje su glasački listići.
Nakon što joj je poslan dokument iz 2014. godine, predsjednica CIK-a se više nije javljala.

Uzimajući u obzir kompleksnost navedenog slučaja, SIPA traži da joj bude dostavljeno ime i kontakt osobe zaposlene u CIK BiH na poslovima koji se odnose na proceduru prijema, knjiženja i utroška materijala odnosno papira namijenog za štampanje listića.

Podsjećamo, mediji su ranije objavili izvještaj Komisije za popis iz 2014. prema kome je najmanje 35,8 tona papira nabavljenog za štampanje glasačkih listića nestalo iz skladišta Centralne izborne komisije BiH.

Preračunato u izborni materijal, od nestalog papira moglo se odštampati najmanje pola miliona glasačkih listića. Iz CIK su do sada demantovali takve informacije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA