Navijači “Torcide” izašli iz zatvora i protjerani iz Srbije

477

Iz zatvora u Padisnkoj skeli danas je otpušteno 13 hrvatskih navijača “Torcide” iz Splita, pošto su odslužili kaznu od 15 dana zatvora, zbog divljanja na benzinskoj pumpi mol u Vrčinu početkom avgusta, prilikom putovanja na utakmicu splitskog Hajduka u Bugarsku, saznaje Tanjug.

Oni su odmah deportovani za Hrvatsku jer im je presudom prekršajnog suda izrečena i mjera udaljenja stranaca sa teritorije Republike Srbije od godinu dana.

Ovi hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

Osuđeni su u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi”.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su krivično.

Oni su se prošle sedmice nagodili sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne od šest mjeseci zatvora s rokom provjere od dvije godine i protjerivanje iz Srbije od dvije godine.

Odmah potom oni su protjerani iz zemlje, dio njih 8. avgusta, a drugi dio dan kasnije.

Navijači iz Hrvatske uhpašeni su 3. avgusta prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana prije toga napravili haos na benzinskoj pumpi, pisanjem ustaških grafita, krađom robe iz prodavnice i nepristojim i bezobzirnim ponašanjem.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA