Nakon presude, sudiji prijetio silovanjem i ubistvom!

597
Republičko javno tužilaštvo RS

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv Milka Šarčevića (22) iz Doboja zbog sumnje da je prijetio da će silovati pa ubiti sudiju banjalučkog Okružnog suda Snježanu Kudrić!

Optužnicom Šarčeviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo napad na sudiju ili tužioca. Prijetnje su izrečene 16. jula ove godine nakon što je Šarčević nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

– Prijeteći riječi i uvrijedljive komentare u odnosu na sudiju optuženi je izrekao u prisustvu četiri sudska policajca u službenom vozilu tokom transporta u Kazneno popravni zavod Banjaluka na Tunjicama, gdje odlukom suda izdržava mjeru pritvora – saopštilo je Republičko tužilaštvo.

Šarčeviću su u izrečenu kaznu uračunate i dvije uslovne presude, koje je prekršio, pa je dobio jedinstvenu zatvorsku kaznu od pet godina i deset mjeseci zatvora. Zajedno s njim zbog trgovine narkotika na šest godina zatvora osuđen je i Nikola Đurić iz Doboja.

U presudi se navodi da su oni u novembru 2017. godine u taksiju prevezli oko 300 grama marihuane i pokušali da je prodaju B. R. u čemu ih je spriječila policija.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA