Na veganskom festivalu zubima kidao meso (VIDEO)

887

Nepoznati muškarac iz Amsterdama izazvao je ogroman bijes nakon što je u rukama nosio i jeo sirovo meso na veganskom festivalu hrane. Navodno, ovo je bio njegov vid protesta.

Muškarac, koji nije želio da otkrije svoje ime, uznemirio je posjetioce veganskog festivala kada se pojavio i počeo da zubima kida sirovo meso, ne obazirući se na njih, piše “Biznis Insajder” (Business Insider).

Svjedoci kažu da je pri svakom njegovom zagrižaju iz mesa bukvalno curila krv, a da je njegov cilj bila provokacija govori majica na kojoj je bio ispisan slogan “Postani vegan i umri”.

Policija je odlučila da se suprotstavi čovjeku nakon prijave učesnika Veganskog festivala hrane koji je, navodno, bio prvi veganski festival hrane koji je ikada održan u glavnom gradu Holandije.

Njegovo pojavljivanje snimio je jedan od posjetilaca festivala, a na kratkom videu se može videti nezadovoljstvo prisutnih, kao i zgroženost njegovim ponašanjem.

Portparol Veganskog festivala hrane iskazao je neodobravanje ovog čina, objašnjavajući da je festival prije svega porodični događaj.

– Iako nije zabranjeno jesti sirovo meso, to je zasigurno bio šokantan prizor, jer je bilo krvi i masti. Osim toga, bilo je puno starijih ljudi i djece, a tada se odvijao poseban dječiji program – istakao je.

Takođe je pojasnio da oni koji prisustvuju festivalu nisu “ekstremni vegani”.

Muškarac je na početku očigledno bio nerad da napusti festival, pošto nije bilo pravila na osnovu kojih bi moglo da mu se zabrani da stoji ispred festivalskog prostora. Međutim, na kraju je popustio i policija je kasnije potvrdila da nije bilo hapšenja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA