Modni trendovi koji mogu da ugroze zdravlje

333

Modni trendovi mogu biti izuzetno loši po zdravlje. Ovo su samo neki modni dodaci koje biste trebali izbjegavati ako ne želite imati zdravstvenih poteškoća.

Donje rublje od pogrešnog materijala

Kada kupujete donje rublje obratite pažnju od kojeg materijala je napravljeno. Birajte proizvode kao što je pamuk, jer oni “dišu”. Ako izaberete materijal koji ne diše, izloženi ste riziku od gljivičnih infekcija.

Korzeti

Mogu biti izrazito bolni jer otežavaju disanje, a mogu uzrokovati i oštećenje rebara. Stručnjaci ne proporučuju da ih nosite više od jednom godišnje.

Teške naušnice

One opterećuju uši, istežu rupice, a nerijetko deformišu i ušnu resicu. Potrudite se da ih izbjegavate, a i muškarci će vam sigurno reći da su ljepše one male i elegantne naušnice.

Uske hlače

Hlače koje su uske pritišću nerve u intimnoj regiji, te mogu izazvati cijeli niz problema, od peckanja i boli u tom dijelu tijela, pa sve do problema s mokraćnim mjehurom.

Visoke štikle

Što je štikla viša, to veću bol izaziva jer remeti ravnotežu stopala i sva težina padne na njegov prednji dio. Ljekari upozoravaju da dugotrajno nošenje cipela s visokom petom može uzrokovati ozbiljne posljedice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA