Maskirani u policajce pljačkali migrante!

441

Policija u Sarajevu uhapsila je četvoricu muškaraca zbog sumnje da su maskirani u policajce pljačkali migranate, od kojih su uzeli 12 700 konvertibilnih maraka.

Kasno sinoć zbog povezanosti sa grupom uhapšena je i jedna ženska osoba. Djevojka je odvedena u MUP Kantona Sarajevo, gdje je istražioci saslušavaju. Kako se saznajee, biće puštena na slobodu.

Kako piše Dnevni avaz, muškarci su se dogovorili da presretnu kombi s migrantima predstavljajući se kao policajci i da im otmu novac, mobilne telefone i sve ostale vrijedne materijalne stvari.

Jedan od njih pozajmio je kombi od komšije da bi pokupio migrante, dok su dvojica nabavila uniforme i plastično oružje.

Oni su se sklonili na sporedni makadamski put u blizini naselja Vlakovo. Tamo su čekali da naiđe kombi s migrantima, a zatim glumeći policajce signalizirali svom partneru vozaču da stane.

U kombiju sa migrantima bilo je i desetogodišnje dijete.

Prema dogovoru, tražili su dokumente od vozača. Tada je iz kombija izašao jedan migrant i na engleskom jeziku ih molio da ih ne tuku.

Ubrzo je iz vozila izašao još jedan migrant i ponudio lažnim policajcima novac da ih puste. Svi migranti iz kombija dali su sve svoje stvari pljačkašima koji su zatim podijelili plen.

Od ukradenih 12 700 konvertibilnih maraka, mozak pljačke najprije je htio da uzme polovinu, a ostaloj trojici da da ostatak.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA