Kovačević odbio da se fotografiše sa Dodikom

3008

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik osudio je napad na novinara Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zatražio da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

Novinara je posjetio i direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je rekao da je Kovačević zadobio povrede glave i potkoljenice, ali da nije vitalno ugrožen.

– Svjestan je i pokretan. Prima terapiju i ostaće još par dana da uradimo dodatna ispitivanja – rekao je Đajić.

Pretučeni novinar je u bolnici odbio da se fotografiše sa Dodikom, čiju je vlast označio odgovornom za stvaranje stanja u kojem su novinari koji kritikuju vlast postali meta okrutnih napada.

Da podsjetimo, Kovačević je pretučen nakon što je izvještavao o nerazjašnjenom slučaju ubistva mladića u Banjaluci Davida Dragičevića.

– Rekao sam mu da on snosi krivicu za stanje koje je stvoreno. Stvoreno je stanje u kojem se napadaju novinari, označeni od vlasti kao neprijatelji i premlaćuju se metalnim šipkama – rekao je Kovačević.

Novinar BN televizije je dodao da predsjednik RS ne može novinare koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije nazivati stranim plaćenicima.

U posjeti Kovačeviću bio je i Branislav Borenović, s kojim je pretučeni novinar takođe odbio fotografisanje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA