Kovačević na kućnom liječenju, glava u ožiljcima

610

Novinar BN TV Vladimir Kovačević danas je napustio Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je bio hospitalizovan nakon što je brutalno pretučen u Banjaluci.

Kolega Vladimir ima velike ožiljke, sa više od 30 šavova na glavi, od teških udaraca metalnom šipkom koja je pronađena blizu mjesta napada, ispred zgrade u kojoj stanuje. Podsjetimo, Kovačević je pretučen u klasičnoj sačekuši u nedjelju 26. avgusta, oko 20.45 časova, u banjalučkom naselju Obilićevo.

Ranije je potvrđeno u banjalučkoj policiji da je zbog napada na Vladimira Kovačevića upaljen crveni alarm, te da su sve raspoložive snage usmjerene na rješavanje još jednog u nizu slučajeva koji su u posljednje vrijeme uznemirili javnost. Policijska uprava Banjaluka saopštila kako je u okviru istrage saslušano više od 20 osoba.

Napad je izazvao burnu i opravdanu reakciju brojnih udruženja novinara, koji su jednoglasni u stavu da je napad na Kovačevića napad na sve novinare. Od policije je zatraženo da se odgovorni što prije privedu pravdi i osude najstrože.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA