Kako da prepoznate da je ljubavi došao kraj?

533

Potpuno je normalno da svaka veza kad tad prolazi kroz krizno razdoblje i da je potrebno uložiti nešto truda kako bi se ljubav i međusobni odnosi vratili u normalu.

Međutim, ako primetite da se ponavljaju neki od sledećih znakova, vrlo vjerovatno je tom ljubavnom odnosu došao kraj.

Osjećate udaljenost između vas

Posao, prijatelji, obaveze… Sve je na neki način uspjelo stati između vašeg partnera i vas. Osjećate jaz kog prije nije bilo, ali vam to ne smeta toliko da biste intenzivno radili da to promijenite. Seksualni život je rijedak ili nepostojeći, a samo u prolazu ponekad uhvatite letimični poljubac.

Međusobna komunikacija znatno se pogoršala

Uglavnom ne razgovarate, a ako razgovarate onda se svađate. Nakon nekog vremena više nećete željeti da se svađate jer vam sve postaje nebitno.

Veza vam nije prioritet

Prije ćete otići na proslavu rođendana nekog daljeg rođaka ili kolege s posla nego na dejt sa svojim partnerom. Sve događaje stavljate ispred vaših zajedničkih druženja i osjećate nervozu ili prisilu kada nemate izgovor za izbjegavanje susreta.

Vaš partner ne uzvraća trud

Iako ste vi možda odlučili koliko toliko poraditi na vezi, osjećate da partneru jednostavno nije stalo i da ga samo umaraju vaši pokušaji razgovora ili planiranje nekih zajedničkih aktivnosti.

Vama nije stalo

Kada osjetite da se više ne želite ni svađati, a kamoli razgovarati, i sami ćete shvatiti da je toj vezi došao kraj. Emocije poput ljutnje pokazatelj su da vam je barem malo stalo, ali apatija pokazuje da vam je postalo svejedno i da vam život ne bi bio ništa drugačiji bez vašeg partnera.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA